©Backroads/Robert Houser

Rensa fisk i norge

Information för dig som ska jobba med att rensa fisk i Norge


I Norge är fiskeindustrin väldigt stor så det är kanske inte så konstigt att det råder brist på arbetskraft. Tur för norrmännen är att det är väldigt populärt för oss svenskar att åka till norge och jobba med att rensa fisk. Då får dem den hjälp som de behöver.
rensa fisk i norge
Så om du bestämmer dig för att åka till Norge för att jobba med att rensa fisk så kommer du knappast känna dig ensam. Det kommer garanterat finnas flera svenskar på din arbetsplats. Oavsett var i Norge du hamnar.

Att rensa fisk i Norge är inte det bekvämaste jobbet precis. Det är ganska tungt och slitsamt. Men när du klar med säsongen kommer du att ha minst dubbelt så mycket pengar som du hade haft om du jobbat de månaderna i Sverige.
Är du beredd att jobba obekväma arbetstider med all övertid som finns så kommer du att tjäna ännu mer pengar. Och övertid brukar det som regel alltid finnas.

Nu är det ju inte alla som orkar hålla på och slita så år efter år. Men orkar man jobba så mycket kan man efter 3-4 månader ha sparat ihop 80-100 000 tusen. En stor anledning till att det kan så pass mycket pengar sparat är, förutom övertidstillägget, att du kan komma undan med 8% skatt om du inte stannar i norge för länge.

Säsongsjobb

Fiskrensning är ett säsongsjobb, så det gäller att vara ute i god tid med ansökningen. För det är många som söker.
Det lättaste tiden att få jobb är mellan juni och september. Det är då makrill och sej säsongen börjar. Så det kan var en bra grej att börja söka till fiskeindustrierna redan på vårkanten.

 

Hitta jobb

Nästan alla fiskejobben ligger längst med kusten. Dessto längre norrut du åker dessto fler fiskeindustrier kommer du att hitta.
Ett sätt att hitta jobb är att ta en telefonkatalog och slå upp alla fiskeindustrier du kan hitta. Sedan är det bara att börja ringa och maila som om du vore besatt. Även om du får ett nej på de tre första så gäller det att komma ihåg att aldrig ge upp!
Sedan så finns ju alltid möjligheten att något bemanningsföretag har kontakt med en fiskeindustri, så finns också möjligheter.