©Backroads/Robert Houser

Sommarjobb i norge

Information för dig som söker sommarjobb i Norge


 

När alla norrmännen går på semester i sommaren så dyker möjligheten till att få ett sommarjobb upp. Det är faktiskt ganska populärt bland svenska studenter att åka till Norge för att jobba under sommarmånaderna så du kommer knappast känna dig ensam när du börjar sommarjobba i Norge.

Ett stort pluss med att sommarjobba i Norge är det underbara skattereglerna som gäller när man jobbar så kort tid. Klicka på fliken Lön och skatt för mer information om det.

 

Vilka jobb är lättast att få?

Det är framförallt inom restaurangbranschen som det finns jobb i överflöd på sommaren och det är faktiskt så att flest antal svenskar jobba inom restaurangbranschen i Norge. Medan polackerna jobbar med bygg och pakistanierna kör taxi så är restaurangerna fyllda med svenskar. :)
Om du väljer att söka till servitör/servitris rikta in dig på Aker brygge i Oslo, där är dricks på 800-1000 kr/dagen inte en ovanlighet.

Sommarjobb i Norge

Men det finns ju naturligtvis fler jobb i Norge. Lagerjobb brukar vara vanligt bland svenskar och där brukar det finnas en hel del sommarjobb.
Söker du dig till Oslo, Bergen eller Stavanger så kommer utbudet vara större.

Hur kan du läsa om hur du får ett jobb med att rensa fisk i Norge

När ska man börja söka?

Tänka på att det brukar vara ganska många som söker sommarjobb i Norge, så det gäller att vara ute i god tid. I april/maj är det bra att börja skicka iväg cv och börja ringa till arbetsgivarna.
Men om du inte hittat ett jobb redan då så är det inga bekymmer, det är bara att ta kontakt med de olika bemanningsföretagen så kan dem ordna ett jobb till dig. Även mitt i juni/juli så går det faktiskt att få jobb genom bemanningsföretag så det är inte livsviktigt att vara ute och söka redan månaden innan. Men det är ett stort pluss.